Definitief veertien nieuwe verkeersborden per 1 juli 2017
Na vijf keer uitstellen is het eindelijk zover: op 1 juli worden veertien nieuwe verkeersborden ...
9 tips voor het kiezen van een goede rijschool
Een goede rijschool kiezen is voor veel mensen een hele opgave. Rijlessen nemen doe je vaak maar 1 ...
Veertig onbevoegde rijinstructeurs betrapt bij CBR
et Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen heeft in vier maanden tijd veertig rijinstructeurs ...

Definitief veertien nieuwe verkeersborden per 1 juli 2017

12 juni 2017

Na vijf keer uitstellen is het eindelijk zover: op 1 juli worden veertien nieuwe verkeersborden ingevoerd. Het besluit is inmiddels gepubliceerd in het Staatsblad. De oorspronkelijke invoering was gepland op 1 januari 2015.

De veertien nieuwe blauwe verkeersborden, allemaal gebodsborden, moeten voor meer duidelijkheid zorgen in sommige verkeerssituaties. Hoewel de nieuwe borden tot 1 juli nog niet rechtsgeldig zijn, hebben sommige gemeenten ze al langs de weg geplaatst, zoals te zien is in bovenstaande foto uit Den Haag.

Tram- en busbanen

Met de nieuwe borden (zie lijst onderaan het artikel) is het mogelijk  tram- en busbanen of -stroken en de combinatie daarvan aan te geven. Momenteel zijn hier algemene verkeersborden voor met op een onderbord de uitzonderingen voor bepaalde categorieën. Ook moeten de borden meer duidelijkheid geven over passeerstroken voor landbouwvoertuigen en uitwijkmogelijkheden bij smalle wegen.

Borden aanpassen

Het doorvoeren van de nieuwe verkeersborden heeft beperkte financiële gevolgen voor de wegbeheerders, meldt minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu in het besluit. Omdat deze borden met name zijn bedoeld ter verduidelijking en geen drastische verandering met zich meebrengen, hoeft de bebording niet op stel en sprong te worden aangepast. Wegbeheerders kunnen dus werken met een eigen planning.

Lees ook:Bron: Verkeerspr0Handige linken

CBR
Rijschoolgegevens
Rijschool machtigen

Volg ons via


Autorijschool van D & D

A.G. de Vrijestraat 22
2806 SP GOUDA
Telefoon: 0182-524171
Mobiel: 0615477884