Home » E achter B Caravan training
E achter B halen in Gouda?

Wij geven les in een T-Roc automaat.

Opleiding E achter B.
We starten de opleiding met een intake van 2 uur rijles.Van daaruit krijg je een advies voor de volgende mogelijkheden.( Je hebt altijd de keus om in overleg hiervan af te wijken. Weeg daarbij goed de voor-en nadelen tegen elkaar af)
Pakket A
€ 905,95
9 uur rijles in blokjes van 3 uur-3 uur-3 uur.            
                  of blokjes van 4 uur-3 uur-2 uur.        
                  Beide met aansluitend examen na de laatste uren rijles.
Voordelen:Extra tijd om te oefenen / herhalen en verwerken van de aangeleerde handelingen.        
                  Beste kans van slagen. Je hebt nog energie en concentratie over voor de examen rit.  
Pakket B
€ 832,35
8 uur rijles in blokjes van 3 uur-3 uur-2 uur.        
                  Aansluitend examen na de laatste uren rijles.
Voordelen:Tijd om te oefenen / herhalen en verwerken van de aangeleerde handelingen.        
                 Goede kans van slagen. Je hebt nog energie en concentratie over voor de examen rit.  
Pakket C
€ 761,25
7 uur rijles in blokjes van 3 uur- 3 uur- 1 uur.        
                  Aansluitend examen na de laatste uren rijles.
Voordelen:Voldoende tijd om te oefenen als je enige ervaring hebt .        
                  Nog energie en concentratie over voor de examen rit.       
                  Redelijk goede kans van slagen.
Pakket D
€ 687,15
6 uur rijles in blokjes van 3 uur - 3 uur  of dagcursus met aansluitend examen.        
Geschikt voor mensen met veel ervaring. Nadelen zijn minder tijd om te oefenen en een dagcursus is erg intensief.
Het kan zijn dat je concentratie en energie op is voor de examen rit.        
Geringste kans van slagen.

Lessen naast je werk

Wil je graag door de weeks of op zaterdag je rijlessen of intest? Dan is dat bij onze rijschool ook mogelijk. Dat kan handig zijn wanneer je wel je rijbewijs E wilt halen, maar geen tijd hebt om de hele dag vrij te nemen. Daarnaast kunt u ook met 2 personen tegelijk lessen en van elkaar leren. Bij inschrijving krijgt u een mooi overzicht van de onderdelen die tijdens de les worden behandeld en wat er van u wordt verwacht tijdens het examen, via de E-mail toegezonden. Zo kunt u zich alvast goed voorbereiden op de lessen en examen.

Met welk rijbewijs mag u een auto met aanhangwagen besturen ? Dat hangt af van het voertuig én de toegestane maximale massa (TMM) van de aanhanger en de som van beide voertuigen. TMM = lege gewicht + maximale laadvermogen

Aanhanger trekken met rijbewijs B

Een aanhanger trekken van maximaal 750 kilo (lege gewicht + laadvermogen) - een aanhanger trekken van meer dan 750 kilo als de auto en de aanhanger samen niet boven de 3500 kilo (lege gewicht + laadvermogen) uitkomen. Check op de site van de RDW wat uw voertuig maximaal mag trekken. U vindt dit door u kenteken in te voeren op de website van de RDW, doorklikken naar' gewicht'. Bij 'Q1' vindt u de gegevens welk gewicht uw voertuig mag trekken. Of kijk op de achterkant van uw kentekencard bij 'Q1".

Aanhanger trekken met B rijbewijs
Gewicht auto (kilo)
Gewicht aanhanger (kilo)
Soort rijbewijs
Opmerking
3000 650
B
Weliswaar samen meer dan 3500 kilo maar gewicht aanhanger is minder dan 750.
2400
850 B
Aanhanger wel zwaarder dan 750 kilo maar som auto en aanhanger minder dan 3500 kilo.

Aanhanger trekken met rijbewijs BE

Wilt u rijden met een zwaardere aanhanger(meer dan 750 kilo leeggewicht plus laadvermogen tot een maximum van 3500 kilo) en is de som van het leeggewicht plus laadvermogen van de auto en aanhanger samen wel meer dan 3500 kilo? Dan dient u in het bezit te zijn van het rijbewijs E achter B .

Aanhanger trekken met rijbewijs E achter B
gewicht auto (kilo ) Gewicht aanhanger (kilo)
Soort rijbewijs
Opmerking
2400 2000
BE
Som meer dan 3500 kilo
1860
1600
B Som minder dan 3500 kilo
1860 1700 BE
Som méér dan 3500 kilo


Hiervoor kun je bij autorijschool van D&D goed terecht voor aanhangwagenrijles om je veilig op weg te helpen. Een aanhangwagen rijbewijs is niet alleen nodig wanneer je bijvoorbeeld met zware spullen moet verhuizen. Het is ook handig wanneer je op vakantie gaat en een grote caravan wilt meenemen, soms heb je hier voor een rijbewijs B-E nodig. Let op: De regels voor rijbewijs BE zijn veranderd. Heeft u het rijbewijs BE gehaald voor 19 januari 2013? Dan gelden voor u andere regels. U mag iedere aanhanger of oplegger gebruiken. Er is geen grens aan het lege gewicht + laadvermogen. Let wel op de maximale terkhaaklast. Dit moet groter zijn dan het daadwerkelijke gewicht van de aanhanger. De maxiamale trekhaaklast staat vermeld in het kentekenbewijs of instructieboekje van de auto. En op de website van de RWD bij voertuiggegevens

Video: zo verloopt het praktijkexamen auto met aanhanger.

Het CBR heeft een voorlichtingsfilm gemaakt over het praktijkexamen auto met aanhangwagen (BE). Daarin is te zien hoe dit examen verloopt en welke vaardigheden het vereist. Kandidaten kunnen zich met deze video voorbereiden op hun examen.


+ Caravantraining

Het vooruit rijden is vaak geen probleem, maar zet u de caravan in één keer neer op de die krappe campingplaats, zonder de caravan af te koppelen? Deze training bestaat uit een aantal praktijkoefeningen zoals het achteruitrijden en het rijden van een cirkel. Deze training is een goed begin voor iedereen die wat extra ervaring op wil doen. Bij onze rijschool kunnen we je ook een caravantraining aanbieden wanneer het B rijbewijs voldoende is voor de combinatie. Met zo weinig mogelijk aanhangwagen rijlessen leer je bij ons alle vaardigheden die je nodig hebt om op de juiste manier met je aanhangwagen of caravan overweg te kunnen. Heb je lang niet gereden of heb je moeite om bepaalde handelingen uit te voeren mat de aanhangwagen of caravan , dan kun je ook terecht bij autorijschool van D&D voor een opfriscursus . Inhoud van de caravantraining Praktijkonderdelen Juiste afstelling van de spiegels en aankoppelen/afkoppelen van de caravan. Recht achteruitrijden. Voor- en achteruit manoeuvreren. Of u nu een ervaren bestuurder bent van een auto met caravan of een bestuurder die hier net mee begint, iedereen wil veilig op weg naar zijn/haar vakantiebestemming. Deze halve dag training is voor iedereen die extra tips en praktijkoefeningen kan gebruiken.


Handige linken

CBR
Rijschoolgegevens
Rijschool machtigen
COVID-19 ProtocolVolg ons viaAutorijschool van D & D

Anna van Hensbeeksingel 88
2803 LJ GOUDA
Telefoon: 0182-524171

Algemene voorwaarden

Privacy verklaring